Суд виніс вирок харків'янину, який чекав на "руський мир" і кадировців і хотів, щоб вони "різали" людей. Рішення Ленінського районного суду Харкова опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

У вересні минулого року чоловік був на території свого двору і в присутності п'яти людей розповідав про те, як чекає на "руський мир". Далі цитата:

"Коли вже прийдуть наші кадировці і вас різатимуть, я від цього отримуватиму задоволення, а ви валятиметеся на вулиці, запасайтеся чорними мішками. З яким же задоволенням я чекаю цього дня, коли прийдуть росіяни і захоплять Україну, розтопчуть танками і всіх вас тут знищать".

Харків'янина судили за ч. 1 статті 111-1 КК України. Це публічне заперечення збройної агресії проти України чи публічні заклики громадянина України до підтримки рішень та/або дій держави-агресора.

Відомо, що на обліку у психіатра чоловік не перебував. У суді він "розкаявся" і визнав свою провину. У результаті суд призначив харків'янину покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування та надання публічних послуг терміном на 10 років.

Максимальне покарання за першою частиною цієї статті – 15 років заборони певних посад. Тюремного ув'язнення щодо цієї частини статті не передбачено, тож любитель кадировців залишиться на волі, як і любителька Володимира Путіна з Чугуєва, яка висловлювала бажання "замутити" з ним.