Харків'яни масово отримують LED-лампи. На сьогоднішній день жителі Харківської області вже обміняли за домогою "Дії" та "Укрпошти" понад 704 тисячі ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи.

Про це повідомила заступник голови ХОВА Віта Ковальська. Загалом у рамках програми до області надійшло 1,1 мільйона ламп.

За словами Ковальської, за час дії програми до Харківської області надійшло 15 фур із LED-лампами. Наразі лампами забезпечили всі стаціонарні відділення «Укрпошти», незабаром розпочнеться їх видача у пересувних відділеннях. До цього послуга була доступна у всіх містах та селищах міського типу, крім тимчасово окупованих територій. Тепер програму масштабують, і обміняти лампи можна буде і в селах. Зокрема, скористатися послугою зможуть і мешканці прифронтових сіл Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей. Таким чином, проект охопить усю Харківську область, де на сьогоднішній день, з урахуванням ситуації безпеки, може працювати «Укрпошта».

Програма обміну ламп реалізується в Україні за підтримки Європейського Союзу. Вона впроваджується як один із інструментів енергоефективності, що дозволяють вистояти під час енергокризи та забезпечити баланс енергоспоживання у пікові години.

Щоб отримати LED-лампи, потрібно:

  • бути громадянином України віком від 18 років;
  • мати паспорт;
  • мати ідентифікаційний код;
  • мати при собі справні лампи розжарювання (у Кабміні наголосили, що отримати нові лампи можна виключно в обмін на справні лампи розжарювання, обміняти можна лише 5 ламп);
  • під час обміну на “Укрпошті” записують паспортні дані людини; отримати нові лампи вдруге він зможе.

Детальну інструкцію щодо отримання LED-ламп можна почитати у нашому матеріалі за посиланням.