У Чугуєві ставлять укриття, повідомляють "Новини Чугуєва".

За гроші міста та області купили шість бетонних укриттів. Їх встановлюють біля організацій та установ, які не обладнані надійними стаціонарними укриттями. В укриття проведуть світло, їх обладнають лавками, засобами пожежогасіння, системою автоматичного відчинення та зачинення на час повітряної тривоги. Систему автоматичного зачинення дверей у місті вважають актуальною, оскільки місцеві жителі почали використовувати деякі з укриттів як вбиральні.

Такі укриття вже встановили в деяких містах і селищах області. Загалом у регіоні планують облаштувати 65 таких захисних споруд. Список районів і громад, у який встановлюють укриття, тут. Їх розмістять біля багатоповерхівок, які не мають підвальних приміщень, автовокзалів, ринків, торгових центрів, ЦНАПів та інших місць великого скупчення людей. Одне укриття розраховане на 40 осіб.

За даними голови обласної адміністрації Олега Синєгубова, вартість однієї такої захисної споруди становить 1,9 млн гривень. 70% фінансується за рахунок місцевих бюджетів, а 30% - обласного бюджету.