Боржник загрожував харків'янці вбивством та кислотою. У поліції Харківської області повідомили про затримання підозрюваного 23 січня.

Близько двох років тому мешканець Івано-Франківської області позичив у мешканки Холодногірського району Харкова 300 тис. грн. Повертати гроші чоловік не збирався. Щоб жінка не вимагала виконання обов'язку і не зверталася до поліції, підозрюваний вирішив її залякати: посилав відео із погрозами, повідомлення із зображеннями труни, похоронних вінків, кислоти, обіцяв забити потерпілу молотком публічно.

У грудні харків'янка звернулася до поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) та ч. 1 ст. 129 (загроза вбивством) КК України. На початку січня зловмиснику заочно повідомили про підозру у скоєнні злочинів. А 23 січня 38-річного мешканця Снятина в Івано-Франківській області було затримано. Під час обшуку у нього вилучили пістолет під патрони Флобера та патрони.

Патрон Флобера – різновид патрона, у якому відсутній пороховий заряд, а роль метальної речовини виконує капсульний склад. Такий патрон є вкрай малопотужним боєприпасом, який завдає травм, небезпечних для життя. В Україні зброю під патрон Флобера дозволено, оскільки не підпадає під категорію вогнепальної. Тим не менш, відомі окремі випадки, коли люди гинули після поранення такою зброєю, наприклад, при пострілах впритул.

Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі.