Перевірку військових квитків посилять у розважальних закладах Харкова та області. Про це йшлося на засіданні Ради оборони Харківської області, яке відбулося 22 листопада.

Голова ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що "війна триває, ворог нікуди не подівся, тому оборона країни - наше спільне завдання".

Водночас він додав, що мобілізація має відбуватися виключно з дотриманням чинного законодавства України.

У жовтні цього року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що в Україні хочуть запустити так звану "смарт-мобілізацію", за якої доброволець зможе самостійно обрати військову спеціальність. Пілотний проєкт планують запустити через місяць-два за спеціальностями, які задіяні в підрозділах дронів. Після цього смарт-мобілізацію можуть запустити за іншими спеціальностями.

Федоров укотре додав, що розсилка повісток у "Дії" не планується, але, за словами харківських воєнкомів, повістки в місті справді можуть роздавати не тільки за місцем прописки військовозобов'язаного, а й на вулиці або в торговому центрі. Кому можуть вручити повістку, чи має право воєнком заходити додому, - про це в нашому матеріалі.