Обласна влада може розширити список населених пунктів на Куп'янському напрямку, звідки евакуюватимуть дітей і дорослих. Про це 23 листопада під час брифінгу сказав голова ХОВА Олег Синєгубов, пише "Суспільне".

За його словами, розглядається сам Куп'янськ або якась його частина, бо перебування там цивільних заважає нашим військовим. Це не тільки безпека людей, це стратегічний напрямок для оборони рубежів, сказав Синєгубов.

За даними влади, зараз у Куп'янську проживає близько 5 тисяч осіб, ще 2-3 тисячі - у селах Куп'янської громади.

У рамках примусової евакуації дітей із 10 населених пунктів Куп'янського району залишилося вивезти ще чотирьох неповнолітніх. Ці сім'ї шукають, бо вони виїхали з місць постійного проживання.

"За нашими даними, вони продовжують перебувати на Куп'янському напрямку. Вони перебувають у населених пунктах, звідки оголошено евакуацію. Люди погоджуються, домовляємося на завтра, волонтери приїжджають, ризикуючи життям, а людей немає. Починають опитувати сусідів - сім'я виїхала. Нацполіція робить побудинкові обходи, шукає сім'ї", - розповів Синєгубов.

Через обстріли та бойові дії дітей із батьками або опікунами примусово евакуюють із 66 населених пунктів Кіндрашівської, Куп'янської, Курилівської, Петропавлівської, Дворічанської та Вільхуватської громад Куп'янського району.

Для тих, хто бажає евакуюватися з Куп'янського району, відкрито цілодобову гарячу лінію Єдиного координаційного гуманітарного центру:

    0-800-339-291.

Також щодня з 9:00 до 16:00 діє гаряча лінія Куп'янської міської військової адміністрації:

    (8098) 941-23-00.