Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, коли харків'янам чекати на світло. За його словами, у місті спробують за ніч відновити енергопостачання, але опалення доведеться перезапускати.

 Ми зараз докладаємо всіх зусиль, щоб за цю ніч відновити енергопостачання. Наші комунальні служби, наші енергетики працюватимуть цілодобово для того, щоб відновити енергопостачання міста Харкова. Спочатку критична інфраструктура, потім – житлові будинки. Нам доведеться перезапустити опалення, – сказав мер.

Він закликав харків'ян не піддаватися паніці.

У прес-службі мерії уточнили, що зливати воду із систем опалення у будинках не будуть. Справа в тому, що деяке обладнання теплоенерго зараз не працює. Коли з'явиться електроенергія – його потрібно буде перезапустити для нормальної подачі опалення до будинків.

Губернатор Олег Синегубов уточнив, що Харків і область знеструмлені повністю. Об'єкти водоканалу та теплоенерго теж не працюють – відповідно, у будинках немає води та опалення.

Спочатку енергетики працюватимуть над тим, щоб відновити електропостачання критичної інфраструктури та дати людям воду і тепло.

У Харкові та області немає світла приблизно з 14.40. На дорогах – пробки, бо не працюють світлофори, на зупинках – черги, бо зупинилося метро. Після минулого ракетного удару місто та область були без світла понад 10 годин. Сьогодні влада пропонує людям скористатися пунктами обігріву.