У Харкові найближчим часом відкриють частину вулиці Весніна. Про це повідомили у мерії.

Асфальтування нижнього шару дорожнього покриття на вул. Весніна на ділянці від вул. Пушкінській до вул. Алчевських планують завершити протягом кількох днів. Як повідомив виконроб управління механізації будівельної компанії Сергій Ткаченко, незважаючи на ворожі обстріли, шляховики продовжують реконструкцію об'єкта. За час проведення робіт вони розширили 500 метрів дорожнього полотна, щоб упорядкувати додаткові смуги руху для транспорту. Згідно з проектом, їх має бути шість – по три обидві сторони.

Крім того, на ділянці було замінено всі інженерні та комунікаційні мережі. За його словами, для харківських водіїв цей відрізок дороги стане доступним вже наступного тижня, завдяки чому в години пік там не буде заторів. У планах шляховиків – облаштувати нові зупинки громадського транспорту та світлофорні об'єкти із заниженими бортами для осіб з обмеженими можливостями, а також покласти у новому сезоні вдосконалене дорожнє покриття.

Розмови про розширення вулиці Весніна йшли ще задовго до війни, розпочиналися підготовчі роботи до них, а вже влітку зі спуску Весніна почали прибирати трамвайні рейки. У майбутньому планувалося побудувати багаторівневу розв'язку біля станції метро "Київська", але в мерії поки що не озвучили, чи коригуватимуть ці плани.