У Харкові ліквідують управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів міськради через непрозорі тендери. Його очільниця Вікторія Грецька-Миргородська відсторонена від посади.

Як повідомили у прес-службі міськради, було ініційовано службове розслідування.

«Вивчення діяльності управління показало, що Вікторія Грецька-Миргородська укладала договори з певним колом виконавців та постачальників без належного обґрунтування в порушення принципів максимальної економії, ефективності та пропорційності, запобігання корупційним діянням. З укладених договорів не зрозуміло, за що управління здійснювало оплату за рахунок бюджету територіальної громади, оскільки вищезазначені документи, окрім загальної суми договору, не містять технічних, якісних і кількісних характеристик, а також складу послуг закупівлі", — повідомили в міськраді.

Харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що на найближчій сесії управління іміджевих проектів буде ліквідовано, а Грецька-Миргородська до виконання обовʼязків начальника управління не повернеться.

Також він попередив усіх керівників структурних підрозділів мерії,  що до тендерів та бюджету необхідно ставитися дуже уважно.

За даними Харківського антикорупційного центру, від початку повномасштабного вторгнення це управління уклало договорів на загальну суму 6,6 млн грн на проведення семінарів, тренінгів, навчальних програм та впровадження інноваційних проєктів – зокрема, майже 400 тисяч гривень було виділено на проведення танцювального фестивалю.