Завтра у Харкові з'являться нові трамвайні маршрути. Як повідомили у прес-службі мерії, 24 лютого на Салтівку запустять трамваї №16 та 16А.

Це стало можливим після закінчення ремонту контактних та кабельних мереж на пр. Тракторобудівників та вул. Героїв Праці на ділянці від розворотного кола "Салтівський" до вул. Академіка Павлова.

Трамваї курсуватимуть так:

  • №16: розворотне коло "Салтівське" – пр. Тракторобудівників – вул. Героїв Праці – вул. Шевченка – вул. Мойсеївська – вул. Віринська – в’їзд Семиградський – вул. Академіка Павлова – вул. Героїв Праці – пр. Тракторобудівників – розворотне коло "Салтівське";
  • №16А: розворотне коло "Салтівське" – пр. Тракторобудівників – вул. Героїв Праці – вул. Академіка Павлова – в’їзд Семиградський – вул. Віринська – вул. Мойсеївська – вул. Шевченка – вул. Героїв Праці – пр. Тракторобудівників – розворотне коло "Салтівське".

Крім цього, з 24 лютого трамвай №27 курсуватиме іншим маршрутом:

  • розворотне коло "Салтівське" – пр. Тракторобудівників – вул. Героїв Праці – вул. Академіка Павлова – пр. Героїв Харкова – пл. Захисників України – вул. Молочна – вул. Гольдбергівська – вул. Москалівська – розворотне коло "Новожанове".

А трамвайний маршрут №28 "Розворотне коло "Новожанове" – вул. Шевченка – розворотне коло "Новожанове" буде закрито.

У Харкові затвердили міські маршрути автобусів, трамвів та тролейбусів на час війни. Їхній повний список - тут.

Проїзд у харківському транспорті з моменту його запуску у травні 2022 року і до сьогодні - безкоштовний. Таким він буде доти, доки вистачить можливостей бюджету міста. Мер Ігор Терехов Терехов, що такого немає у жодному місті України, але він підрахував, що за старими тарифами люди зараз витрачали б на проїзд на день близько 30-50 гривень. Це складно, особливо коли багато харків'ян через війну втратили роботу.