У Харкові збудують два нові мікрорайони для людей, які втратили своє житло через російську агресію. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

Два мікрорайони будуть загальною площею близько 700 га. Один із них буде розташований у районі ст. м. «Барабашово», інший – на поки що незабудованих земельних ділянках Північної Салтівки, за вулицею Наталії Ужвій.

Мер додав, що будинки будуть не вищими за 7 поверхів, і в них будуть підземні паркінги, які можна буде використовувати як укриття.

Про забудову району ринку "Барабашово" говорили неодноразово, це є у новому генеральному плані Харкова, який зараз розробляється. За словами міської влади, ринок залишиться, але його реконструюють. Планується, що там застосують підхід до створення сучасних мікрорайонів із багатоквартирними будинками, громадськими просторами та набережною. За рахунок інновацій це сприятиме економічному розвитку міста.

За даними мерії, у Харкові близько 500 будинків не підлягають відновленню, їх знесуть.

"Щодо розбору пошкоджених будинків - не затягуватимемо. Але ми повинні пройти всі процедурні моменти. Дуже хочу, щоб це було навесні", - сказав Терехов.