Міськрада Харкова відреагувала на колективні звернення власників квартир недобудови ЖК "Воробйові гори на Полях-1", і будинок ввели в експлуатацію. Про це повідомив заступник міського голови з питань цифрової трансформації Сергій Кузьмін.

За його словами, люди в'їхали до квартир, які ще не були введені в експлуатацію, тобто були без тепла, гарячої води та світла, хоча забудовник обіцяв отримати сертифікат готовності.

За дорученням Харківського міського голови Ігоря Терехова профільні підрозділи міськради спільно із головою адміністрації Шевченківського району Володимиром Котковським виїхали на об'єкт. Після вивчення документації забудовника у ній виявили значні порушення та недоліки. Забудовника зобов'язали привести проектну документацію у відповідність до будівельних норм.

За словами Сергія Кузьміна, 13 лютого документи завантажили до Реєстру будівельної діяльності, а 21 лютого житловий комплекс ввели в експлуатацію. Це означає, що найближчим часом квартири мешканців будуть підключені до всіх комунікацій.

"Воробйові Гори" - це компанія-забудовник, яка здала в експлуатацію у Харкові понад 10 будинків. У житлових комплексах – квартири-студії, у тому числі дворівневі.

Це не перший випадок проблем із забудовниками у Харкові з початку війни. Як розповіли у прокуратурі, на пр. Героїв Харкова, в районі Велозаводського скверу, ведеться будівництво житлового комплексу із 4 будинків по 8 поверхів кожен. Однак земля, на якій будуються ці будинки, не була офіційно виділена забудовнику; вона досі – власність Харківської міської громади.