Харківське відділення Національного олімпійського комітету України (НК) отримало нового керівника. Ним став Валерій Дема. Його кандидатуру одноголосно підтримали всі учасники VII звітно-виборної асамблеї відділення НОК України в Харківській області, яка відбулась 20 грудня.

Першим заступником Валерія Деми став заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха. Віктор Христоєв, який до того був головою відділення, буде обыймати посаду заступника.

НОК - це українська спортивна організація, що забезпечує участь команди від України на Олімпійських іграх. Вона є членом Міжнародної олімпійської організації. В областях України працюють регіональні відділення НОК.

Також для відзначення досягнень кращих спортсменів області з олімпійських видів спорту було вирішено запровадити нагороду – “Оскар-премію” Марії Гороховської (гімнастка, перша олімпійська чемпіонка з України та Харківської області).

Під час асамблеї цю нагороду отримали перші лауреати: 

  • Ярослав Фільчаков – майстер спорту міжнародного класу з греко-римської боротьби, срібний призер чемпіонату Європи та бронзовий призер чемпіонату світу у Белграді у ваговій категорії до 82 кг;
  • Світлана Саідова - заслужений тренер України, головний тренер збірної України та Харківської області з синхронного плавання.

Нагородами також було відзначено кращих спортсменів області – переможців конкурсу “Спортивна Зірка Слобожанщини”. Це найкращий спортсмен листопада Назар Вісков (майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи з дзюдо у ваговій категорії U23) та його особистий тренер – батько Дмитро Вісков.