Генерал ЗСУ Сергій Мельник "Марсель" прокоментував можливість ще одного наступу росіян на Харків. За його словами, такий варіант розвитку подій виключати не можна.

"З амбіціями Путіна можна очікувати чого завгодно. Я не вірю, що він здасться просто так. Це не та людина. Він - диявол, а його оточення - чорти, що служать йому", - сказав Мельник в інтерв'ю Раміні Есхакзай.

Він зазначив, що зараз кількість російських військових на кордонах Харківської області не дуже велика: РФ вивела свої сили та займається їх відновленням. За словами Мельника, якби військ було досить багато, то всі побачили б другу фазу вторгнення.

Перед 24 лютого на лінії фронту, яку займали війська РФ, імовірно знаходилося близько 180 тис. російських солдатів: саме така цифра звучала, коли розповідалося про навчання, що проводяться РФ. У той же час генерал Мельник зазначив, що ті потужні дивізії, які були у РФ (Кантемірівська та Псковська), фактично знищені: вони були повністю розбиті на Харківському напрямку. Як зазначив Марсель, зараз росіяни намагаються їх відновити, але набирають туди людей без бойового досвіду, яких ще потрібно підготувати.

Командир 127-ї бригади ТрО Харкова Роман Грищенко підтвердив, що сильні військові частини РФ були розбиті на Харківському напрямку:

"Вони безграмотно використали свою "еліту", і наші військові їх знищили повністю", - наголосив Грищенко.

Наразі росіяни намагаються відновити сили шляхом мобілізації. Але на це потрібен час. Паралельно українські сили оборони також не стоять на місці, навчаються.

"З кожним днем ​​у росіян техніки дедалі менше, а у нас - дедалі більше. Ось так час грає на нас сьогодні", - поділився Грищенко.

За його словами, у росіян є нова та хороша техніка, хоч і не вся. У боях вона поступово переходить до наших військових.

Комбриг висловив упевненість, що перемога буде за Україною: країна поверне свої території, зокрема Крим. Це винятково питання часу.

У жовтні генерал Бен Ходжес, колишній командувач європейської армії США, а тепер - завідувач кафедри стратегічних досліджень Першінга в Центрі аналізу європейської політики, розповів, що після успіху контрнаступу в Харківській області ЗСУ можуть розпочати рух до Маріуполя та Криму.