На Куп'янському напрямку ЗСУ не здали жодного населеного пункту, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

На Куп'янському напрямку тривають активні бойові дії. Керівник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що сюди російське командування стягнуло 45 тис. солдатів, понад 500 танків, бойових броньованих машин, близько 300 артилерійських систем і ще майже півтори сотні РСЗВ.

За оцінкою заступника міністра оборони Ганни Маляр, намагаючись наступати на Куп'янському напрямку, російське командування прагне повернути втрачені позиції в Харківській області та відтягнути сили ЗСУ з інших ділянок фронту. 

Російські війська намагаються організувати наступ, проте всі їхні атаки відбивають ЗСУ. Війська РФ зазнають значних втрат. Не маючи успіхів на полі бою, російське командування поширює недостовірну інформацію про нібито заняття населених пунктів у Куп'янському районі. Центр протидії дезінформації викрив фейк про захоплення російськими військами села Синьківка. Це село має важливе значення, оскільки розташоване на околиці районного центру Куп'янська. 

Триває евакуація з небезпечних громад на Куп'янському напрямку. 21 серпня вивезли ще 45 осіб, з них 5 дітей та 26 жінок. Загалом за період з 9 серпня евакуйовано 601 особу, зокрема 153 дитини. Евакуйованим надають житло та матеріальну допомогу.

Але, незважаючи на обстріли, місцеві жителі не хочуть виїжджати з Куп'янська. Начальник районної військової адміністрації Андрій Канашевич повідомив, що в зоні, де оголошено обов'язкову евакуацію, залишається приблизно 11,5 тисяч осіб.