Влада Харківської області розглядає можливість офлайн-навчання у школах кількох районів. Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОВА Олексій Литвинов.

За його словами, найперспективнішими з цього погляду є Лозівський, Красноградський райони та частина Богодухівського.

Литвинов додав, що збільшується кількість дітей, які повертаються до Харкова та майже всіх громад області, за винятком прикордонних територій. Минулого року станом на 1 вересня в області було майже 240 тисяч школярів, цього року, прогнозується, їх буде на 10%-12% більше.

У 25 громадах області та в Харкові навчальний рік завершиться 2 червня, у 22 громадах - 30 травня. Школярі 7 громад Куп'янського району закінчать навчання 30 червня.

"Ми закінчуємо другий навчальний рік в умовах повномасштабної агресії. Перед цим було два карантинних роки, тому є складнощі. Але з упевненістю можу сказати, що ми закінчимо цей рік у набагато кращих умовах, ніж 2022-й", - зазначив Литвинов.

Що стосується Харкова, то питання про навчання офлайн поки що обговорюється, але конкретних прогнозів щодо цього немає. Головне - безпека дітей, і для цього школи мають бути обладнані повноцінними укриттями. У травні Кабмін виділив 2,5 мільярда гривень додаткової субвенції: 1,5 мільярда на організацію та будівництво бомбосховищ у школах, решту - на шкільні автобуси. Харківщина отримає найбільшу суму з усіх регіонів для таких проєктів - 225 мільйонів гривень.

За словами міського голови Ігоря Терехова, саме відкриття шкіл і дитячих садків спричинить черговий "виток" масового повернення харків'ян до міста.