У Харкові з'явиться новий пам'ятник – він увічнить пам'ять дітей, які загинули внаслідок агресії РФ. Відео того, як роблять макет пам'ятника, опублікував у телеграм один із ініціаторів його встановлення, нардеп Павло Якименко.

Автор пам'ятника – харківський скульптор Михайло Ятченко. Він вигадав образ хлопчика і дівчинки у вигляді ангелів з обгорілими крилами, які летять високо в небо. Зараз пам'ятник робиться у глині, потім його віділлють із бронзи. Встановлять пам'ятник у центрі Харкова, поряд із площею Свободи. Найімовірніше, за даними міськради, це буде біля Палацу дитячої та юнацької творчості на Сумській, 37.

За даними Офісу Генпрокурора, станом на грудень 2022 року від збройної агресії РФ в Україні загинуло 450 дітей. Понад 863 дістали поранення різного ступеня тяжкості. Найбільше постраждало дітей на Донеччині – 428, в Харківській області – 267, в Київській – 117. Ці цифри не є остаточними, оскільки йде робота щодо їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.