Військові прораховують можливий наступ РФ на кількох напрямках. Про це в інтерв'ю "Фактам" розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, це і Богодухівський напрямок, і північ нашої області, але насамперед - Куп'янський напрямок, бо там проходить лінія фронту та продовжуються активні бойові дії.

Синєгубов додав, що "наші військові стоять, свої позиції міцно тримають і у нас вистачить сил і на цю чергову спробу росіян". Що стосується евакуації Харкова, то поки що такої не необхідності чи ризиків влада не бачить. Наразі людей закликають евакуюватися з прикордонних населених пунктів, які активно обстрілюються окупантами – зокрема, з Куп'янського району, з Вовчанської громади. Як зазначив голова ХОВА, якщо будуть ризики для Харкова і потрібна буде евакуація, влада відразу повідомить, тим більше, що "є досвід, чітке розуміння шляхів евакуації повна комунікація з "Укрзалізницею".

Що кажуть військові про можливий наступ у Харківській області

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький:

"У лютому та березні очікуються активні бойові дії на Донбасі. Розвідка спостерігає переміщення 2-ї механізованої дивізії 1-ї танкової армії з Білорусі. Не виключено, що росіяни можуть знову спробувати зайти на територію України через кордон. Йдеться про Куп'янський напрям: там можливо новий наступ, щоб повернути під свій контроль територію Луганської області".

речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий:

"Ситуація на Куп'янському напрямку – контрольована. Вона схожа з ситуацією на сусідньому - Лиманському напрямі. ЗСУ бачать усі дії противника і припиняють їх. Теоретично війська РФ можуть завдати нового удару на будь-якій ділянці фронту, у тому числі й у напрямку Харкова. Але противник постійно у полі зору ЗСУ, які мають потужну розвідку. Харківську область захищають досвідчені підрозділи, які брали участь у боях, готові придушити активність військ РФ".