Відновлено газопостачання у деокупованій Борівській громаді. Про це повідомили у ХОВА.

Через обстріл окупантів селище Борова та навколишні населені пункти понад півроку залишалися без енергоносія. Російський агресор руйнував газопроводи високого тиску, прострілював обладнання та руйнував будівлі газорегуляторних пунктів. Після звільнення ЗСУ населеного пункту фахівці "Харківгазу" відбудували газопроводи та повернули природний газ для понад 3500 сімей селища Борова, сіл Новоплатонівка, Загризове, Підлиман, Первомайське. Крім того, всього за день до газу підключено понад 4000 будинків у деокупованих громадах Ізюмщини, Чугуївщини, Борівщини, Балаклійщини. Відновлення газорозподільної системи Харківської області продовжується щодня, без вихідних.

Борова стала останнім великим населеним пунктом, який звільнили ЗСУ під час свого стрімкого контрнаступу. У мирний час там проживало близько 6 000 осіб, селище опинилося під окупацією у квітні. Втім, мешканців, які виїхали, все ще закликають не поспішати з поверненням до громади, там заміновані ліси та лісосмуги, поля, пасовища, адміністративні будівлі, житлові будинки, дороги та узбіччя доріг. Наразі триває розмінування територій, але до селища повертається життя, а колаборанти здебільшого залишили громаду до її звільнення.

У Боровій людей забезпечують дровами, щоб мешканці змогли нормально перезимувати, а також розпочалася виплата пенсій через "Укрпошту". Поки що пенсіонери тут можуть отримати нараховані ним Пенсійним фондом кошти за поточний місяць та за 4 попередні місяці.