У Лозовій Харківської області готуються до повної відсутності води. На випадок надзвичайної ситуації в місті готують свердловини, повідомив мер Лозової Сергій Зеленський.

Наразі Лозова повністю залежить від води, яку постачає "Харківводоканал" із Краснопавлівського водосховища. На випадок, якщо вода звідти перестане надходити, міська влада вирішила підготувати резервні джерела водопостачання.

Фахівці "Лозоваводсервіс" провели прокачування води на двох свердловинах, і тепер у громади є запас води для першочергових потреб.

Однак фахівці кажуть, що вода зі свердловин не відповідає нормам, тому порушуватимуть питання про її додаткове очищення. Для цього необхідне дороге обладнання.

Представники громади мають намір звернутися до міжнародних партнерів, які допоможуть купити таке обладнання.

Днями Сергій Зеленський заявив, що Лозовій може загрожувати комунальна катастрофа. Комунальники практично щодня усувають аварії на водогоні, але втрати води вже сягають 50% і продовжують зростати. За словами мера, водопровід зносився, і потрібен новий - від Краснопавлівки до Лозової. Відновити водогін Лозовій допоможуть Нідерланди. Попередня вартість робіт - понад 30 млн грн.