У Харківському центрі служби крові - новий директор. 20 лютого на сесії Харківської облради депутати призначили на цю посаду Олену Малігон.

Олені Малігон 48 років. У 2000 році вона закінчила Харківський державний медичний університет за спеціальністю "лікувальна справа". У 2011 році - Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії держуправління при президентові України і стала магістром держуправління. 

З 2003 до 2017 року працювала в Харківському обласному центрі служби крові заступником головного лікаря. 

У 2014 році стала кандидатом медичних наук (спеціальність - гематологія і трансфузіологія). 

У 2017 році стала заступницею директора Медичного департаменту Міністерства охорони здоров'я України, а у 2018 році - медичним директором Харківського обласного центру служби крові.

Вадим Яворський, який раніше обіймав посаду директора Харківського обласного центру служби крові, помер 3 січня 2024 року. Йому було 60 років. Яворський очолював Центр служби крові понад 10 років.

Харківський обласний центр служби крові займається заготівлею крові, плазми та тромбоцитної маси. Центр приймає донорів із будь-яким місцем реєстрації. 

У Харкові залишилися два місця, де можна здати кров: донорські пункти при лікарнях більше не працюють.

Адреси, за якими можна здати кров у Харкові:

  • Обласний центр служби крові - вул. Клочківська, 366;
  • пункт у ТРЦ "Нікольський" - вул. Пушкінська, 2а.

Пункти при лікарнях скоротили, щоб наблизити сучасну систему крові в Україні до стандартів ЄС. У Харкові постійно повідомляють про велику потребу в різних групах крові.

Ті люди, які хочуть здати кров, але перебувають за межами міста, можуть звернутися за телефоном: 095-570-47-66. Медики розкажуть, які є варіанти.