Мешканців Лозової Харківської області закликають своєчасно сплачувати комунальні послуги. Про це повідомили у міськраді.

За даними Житлово-керуючої компанії, вони отримали лише 40% платежів, нарахованих споживачам у січні. Керівник компанії Володимир Бреус закликав лозовчан оплачувати комуналку, бо від цього залежатиме подальша робота підприємств, які забезпечують життєдіяльність громади.

"Відсоток тих, хто відмовляється платити за комунальні послуги, значно зріс. І це далеко не завжди люди, які отримують мінімальні зарплати або пенсії. Як показує практика, як правило саме вони платять вчасно. Є також випадки, коли лозовчани отримують субсидії, але не поспішають платити за комунальні послуги", - додав Бреус.

У Харкові ситуація схожа на Лозову. За даними міського голови Ігоря Терехова, рівень оплати комунальних послуг у Харкові зараз становить лише 40,7%, тож мер закликав мешканців платити за комуналку хоча б по 20-30 гривень. За словами Терехова, бюджет міста потребує балансу, і бюджет не безрозмірний, його неможливо "доїти" постійно, тому коли є можливість сплатити комуналку хоч у якихось обсягах, треба платити.