У Харкові та області сьогодні відключатимуть світло. Людей просять приготуватися до відключень, зарядивши мобільні телефони, павербанки та обмежити використання електроприладів, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, з 07:00 до 23:00 у різний час кілька годин у різних населених пунктах області можуть бути відключення. Детальніше про відключення повідомлять пізніше.

"Також закликаю всіх максимально обмежити споживання електроенергії в піковий годинник навантаження", - зазначив Синєгубов.

В "Укренерго" зазначили, що причина таких обмежень - дефіцит потужності у системі. Не виключено, що з настанням холодів економити світло доведеться частіше. Як повідомили енергетики, з 10 жовтня українська енергосистема зазнала максимальних ворожих ударів. Систематичні спроби зруйнувати енергосистему країни тривають цілий місяць.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко розповів, що відключатимуть світло по всій Україні, якщо цього не зробити, тоді доведеться готуватися до тимчасових відключень.

За словами президента Володимира Зеленського, учора росіяни обстрілами знову зашкодили критичну інфраструктуру. Минулої доби три енергетичні об'єкти були знищені ворогом.

"Зробимо все можливе, щоб відновити нормальні енергетичні можливості нашої країни. Але для цього потрібен час і наші спільні зусилля. Завтра - ще більше, ніж раніше. Будуть роз'яснення і від керівників обладміністрацій та від чиновників, але загалом потрібно вже з 7 ранку завтрашнього дня особливо свідомо ставитись до споживання електрики", - пояснив Зеленський.

З метою економії харків'янам розповіли, коли й якими електроприладами потрібно користуватися. Енергетики пропонують скоротити використання енергоємних приладів: прасок, пральних машин, обігрівачів, мікрохвильових печей і так далі.

"Виключаючи енергоємні електроприлади, кожен українець працює на те, щоб і у вас, і у сусіда було світло. Використовуючи відповідально, ти допомагаєш енергетикам тримати енергетичний фронт", - заявили в "Укренерго".

Підготуватися до відключення світла, води, газу та зв'язку можна за допомогою SQ за посиланням.