Волонтери гуманітарного хаба Харківської ТЕЦ-5 продовжують доставляти продуктові набори, товари першої необхідності, ліки у важкодоступні райони Харкова.

Команда хаба на чолі з керівником теплоцентралі Олександром Мінковичем постійно розширює партнерську базу, що дозволяє допомагати тим, хто цього потребує найбільше:

"Ми в постійному пошуку нових резервів і донорів, щоб підтримувати найнезахищеніших жителів нашого регіону, літніх людей, сімей з маленькими дітьми. Але, крім зменшення обсягів гуманітарної допомоги від західних партнерів, щодня ми стикаємося з проблемами логістики. Потребуємо транспорту, палива, змінних складів для доставки вантажів з різних точок України. Тому вдячні всім, хто на цьому волонтерському шляху відгукується та підставляє плече. Запевняю, наша команда працюватиме, доки є сили, засоби та можливості", - каже Олександр Мінкович.

Він також зазначив, що зменшення донорського ентузіазму та втома від війни не знижує потреб людей, які продовжують жити в гарячих точках, в обпалених війною будинках. А складність гуманітарної ситуації на Сході та Півдні має об'єднувати всіх українців для допомоги країні.

Нагадаємо, гуманітарний хаб ТЕЦ-5 організовано на початку війни за участю Благодійного фонду "Майбутнє дітям" за координаційної підтримки обласної військової адміністрації та її керівництва в особі начальника Олега Синегубова та його заступника Михайла Харнама. За період діяльності хаб розподілив між жителями Харкова та області понад 100 тонн гуманітарної допомоги, серед яких продукти та дитяче харчування, засоби гігієни та першої
необхідності, медикаменти та предмети догляду. Крім того, люди також отримували від волонтерів генератори, газові та  електропечі для приготування їжі.

5 6