У передмісті Харкова будують новий храм. Про це повідомляє "Вечірній Харків".

У селищі Покотилівка Височанської громади продовжуються роботи першого етапу будівництва храму ПЦУ на честь преподобного Агапіта Печерського. Згідно з Києво-Печерським патериком Агапіт ​​був родом з Києва, прийняв чернечий постриг у Києво-Печерському монастирі в XI столітті. Агапіт ​​вважався першим лікарем Київської Русі, прославився своєю безоплатною допомогою хворим, набув великої популярності зціленням тяжкохворих за допомогою молитви та трав. Відповідно до життя, зцілив чернігівського князя - Володимира Мономаха.

Прихід у Покотилівці до настання морозів збирається звести та облаштувати каплицю, в якій можна буде здійснювати богослужіння взимку. Вже зроблено фундамент, стіни та перекриття, встановлені двері та вікна, готується підлога та утеплений дах.

На Харківщину чекає не лише будівництво нових храмів, а й ремонт тих, які постраждали від російської агресії. Окупантів не зупиняло те, що на шляху їх снарядів були храми, мечеті та синагоги. Станом на кінець липня було відомо про 25 зруйнованих культових споруд у Харківській області: це православні храми, будівлі римо-католицької церкви, споруди юдаїзму та ісламу.

Деякі церкви не просто постраждали – вони знищені росіянами. Так сталося з храмом честь святого архістратига Божого Михаїла у Руських Тишках, який окупанти спалили перед втечею із північних районів Харківської області. Перед цим вони пограбували храм. Повністю знищено й одну із найстаріших дерев'яних церков Слобожанщини в Куп'янському районі – це Іоанно-Богословська церква в селі Курилівка. Можливо, у своїх зведеннях окупанти вказали, що у храмах були чергові бази "Азова"?