Росіяни просунулися на 8 км під Куп'янськом. Про це в ефірі національного телемарафону сказав майор 103-ї бригади тероборони Олександр Ганущин, пише Суспільне.

За словами офіцера, початкова мета РФ полягала в просуванні вздовж лівого берега річки Оскіл, у напрямку Куп'янська. Але цей план не був реалізований. Однак Ганущин додав, що росіяни просунулися на 8 кілометрів.

Голова ХОВА Олег Синєгубов сьогодні, 19 липня, згадав про те, що на Харківщині збільшилася "сіра зона". Це територія сіл, не підконтрольних жодній зі сторін, де тривають жорстокі бої.

За словами Олександра Ганущина, серед тих росіян, хто воює на Куп'янському напрямку, не тільки кадрові військові, а й "зеки" з білоруських полігонів.

Офіцер зазначив: це ті самі військові, які свого часу за задумом російського Генштабу начебто мали "пройти маршем перемоги від Ізюма до Бердянська".

Олександр Ганущин висловив думку, що спроби росіян іти на штурм на Куп'янському напрямку - це "класичне переключення уваги від того, що в Бахмуті російським військовим дуже не солодко".

За даними спікера Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, на Лимано-Куп'янському напрямку РФ зосередила понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 550 артилерійських систем і 370 РСЗВ. Учора ввечері, 18 липня, заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що наступ російських військ на Куп'янськ безуспішний.