У Близнюківському районному суді Харківської області - новий голова. Як повідомляє портал "Судова влада України", у результаті виборів головою суду стала Сніжана Лобановська.

Суддю обрано строком на три роки.

Наразі в Україні є дефіцит суддів. Як зазначив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Руслан Сидорович, наразі процедура добору суддів в Україні - дуже тривала. Її оптимізація дозволить Комісії швидше заповнити суддівські вакансії. Однак сьогодні важко сказати, якою буде ця процедура, бо зараз розробляється проєкт змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", який змінить процедуру добору суддів.

"У демократичних державах суддівський корпус - завжди вища еліта суспільства. Це люди, які є носіями не тільки високих професійних, а й моральних якостей. Під час відбору ми будемо концентруватися саме на цих якостях майбутніх суддів", - сказав Руслан Сидорович.

У Харківській області є й інша проблема - на прифронтових територіях, які постійно обстрілюються, неможливо налагодити роботу судів. Тому в травні цього року деякі суди Харківської області змінили територіальну підсудність.

Приміром, справи, які розглядалися в Ізюмському міськрайонному суді, Печенізькому та Борівському райсудах, тепер розглядатимуть у Дзержинському районному суді Харкова. Справи з Куп'янського міськрайонного суду - у Червонозаводському райсуді Харкова. Подробиці - у нашому матеріалі.