Село Олексіївка з Лозівського району Харківської області купить 17 дронів для ЗСУ. Інформацію про це розміщено на порталі публічних закупівель Prozorro. Ціна закупівлі - 1 891 800 грн.

В Олексіївській громаді - 25 сіл, у яких проживає 7 тис. осіб. У селі Олексіївка -1,5 тис. жителів. Це село розташоване за 100 км на південь від Харкова.

Виконавчий комітет Олексіївської сільради оголосив тендер на закупівлю:

  • 12 квадрокоптерів DJI Mavic 3 або еквівалент;
  • 3 квадрокоптери DJI Mavic 3 Thermal або еквівалент;
  • 2 квадрокоптери DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo або еквівалент.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій - 26 березня 2024 року. Термін надання послуг - 30 квітня 2024 року.

Сільський голова Олексіївки Анатолій Страхов повідомив "Ґвара Медіа", що з початку року село передало понад 4 млн грн на підтримку військових, які вдалося заощадити завдяки скороченню штатів.

Допомогу ЗСУ надають й інші громади Харківської області. З початку 2024 року 1,2 млн грн військовим передала Куньєвська громада Ізюмського району. Крім бюджетних коштів, громада спрямовує на допомогу ЗСУ приватні гроші: близько 150 тис. грн зібрали працівники сільради разом із колективом Куньїєвського ліцею.

Старовірівська громада Красноградського району Харківської області передала ЗСУ 33 млн грн. Ці гроші планували спрямувати на купівлю 200 квадрокоптерів, 108 радіостанцій і антен, антидронових рушниць, приладів нічного бачення, тепловізорних прицілів і комплектуючих до дронів.