У власників харківських готелів, курортних закладів та закладів харчування є можливість отримати компенсацію за зруйноване майно. Про це повідомили у ХОВА.

Для реалізації механізму компенсації коштів Кабмін створив "Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури". Одержувачами коштів Фонду є центральні органи виконавчої влади, які подають звернення щодо розподілу коштів.

Щоб потрапити до реєстру пошкоджених об'єктів туристичного призначення, потрібно заповнити google-форму за посиланням. У ХОВА просять також продублювати цю інформацію за іншим посиланням.

Дедлайн – до 31 січня 2023 року включно.

З моменту вторгнення окупанти не раз били по харківських готелях або ресторанах. Так, наприклад, у вересні ракетним ударом було зруйновано готельний комплекс у Немишлянському районі. У тому ж місяці армія РФ вдарила по відомому ресторанному комплексу "Дубровський" у Харкові. Ресторан згорів - тоді полум'я охопило територію 2200 кв. метрів.

За даними міськради, на початок 2023 року у місті працюють близько 50% довоєнної кількості ресторанів. Відновлюють роботу мережі "Маранелло", "Якіторія"; Мафія"; "Япошка"; Good Time; Aroma Kava; "Львівські круасани". Вже відкрито 32 заклади цих мереж.

Незважаючи на війну, небезпеки ракетних обстрілів та складність ведення бізнесу в прифронтовому місті, у Харкові відкриваються і нові заклади. Приміром, у другій половині 2022 року розпочали роботу ресторани "Люди", Vilena's Pies & Burgies, "Трипіччя", "Бункер". Багато ресторанів у Харкові обзавелися або планують придбати генератори.