Армія РФ перейшла в наступ на Куп'янському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, мета росіян - розгромити війська ЗСУ в районі Куп'янська і "продовжити наступ у глибину наших бойових порядків". 

За словами спікера Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, на Куп'янсько-Лиманському фронті РФ зібрала зараз понад 100 тисяч солдатів. В ефірі національного телемарафону Череватий розповів, що на цій ділянці позиції сил оборони України атакують десантні та мотопіхотні підрозділи. Крім того, в якості підтримки там перебувають резервісти з БАРС, територіальні війська, приватні військові компанії, роти "Шторм-Z". РФ стягнула туди понад 900 танків і 555 артсистем, а також 370 реактивних систем залпового вогню.

ЗСУ тримають оборону і не дають росіянам перехопити ініціативу, постійно завдаючи ударів.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що російські війська активізували наступ на Куп'янському напрямку, щоб повернути втрачені позиції і відтягнути сили ЗСУ від Бахмута.

Днями Ганна Маляр говорила, що на Куп'янському напрямку війська РФ шукають слабкі місця в українській обороні і ведуть штурмові дії в районах Масютівки та Новоселівського, щоб відтіснити ЗСУ за річку Оскіл.