Синоптики прогнозують, що у Харкові та області весна буде теплою, середня температура у сезоні може перевищувати норму на 1-2 градуси. Про це "Слобідському краю" розповів синоптик Харківського регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич.

За його словами, прогнозується, що теплих періодів буде більше, ніж холодних. Але це не означає, що не буде періодичних заходів холоду з півночі. У разі, коли заходить арктичне повітря, це триває кілька днів.

Ігор Кібальчич також зазначив, що середня температура цієї зими виявилася вищою за норму на 2-3 градуси. Крім того, січень був майже повністю безсніжним. Якщо у Харкові спостерігалося лише 3 дні зі сніговим покривом від 0,5 до 2 см у січні, то по області є станції, де у січні взагалі не відзначалося снігового покриву. За словами синоптиків, це – аномалія для наших широт, але рекордно теплою поки що залишаються зими 2019 та 2020 років. Тоді середня температура була вищою за нуль.

За прогнозами Харківського гідрометцентру, сильні морози у березні можуть бути місцями по області та окремими днями, проте тривалих весняних холодів не прогнозують.

Сьогодні ж, 17 лютого, у Харкові очікується доволі неприємне погодне явище – крижаний дощ. Докладніше про нього – у нашому матеріалі.