Харківський добровольчий підрозділ "Хартія" оголошує набір пілотів-операторів БПЛА (дронів). Про це повідомили у підрозділі.

"Переоцінити важливість дронів у нашій війні складно. Вони розвідують позиції ворога, коригують вогонь і завдають ударів. Вони – всевидючі очі розвідки та караюча рука нашого війська. А іноді й те, й інше. Сучасна війна – це війна технологій. Перевагу дає вже не кількість солдатів та броні, а передові види зброї та безпілотники", - йдеться у повідомленні.

У "Хартії" шукають людей, які стануть частиною нашої армії дронів та допомагатимуть звільняти Україну від окупантів. Досвід необов'язковий. Зазначається, що інструктори підрозділу навчатимуть новобранців за найвищими світовими стандартами. Вся інформація – за телефоном +380979505532.

Добровольче формування "Хартія" входить до 127-ї бригади ТРО. "Хартія" з'явилася у місті з початком війни, у її витоків у тому числі стояв відомий харківський письменник Сергій Жадан та його група "Жадан і собаки", який і вигадав назву. У батальйоні переважно харків'яни, але є й уродженці Луганська, Маріуполя та Бердянська. За цей час батальйон встиг взяти участь у визволенні багатьох населених пунктів Харківської області. У травні "Хартія" звільняла Руську Лозову, а у вересні брала участь у контрнаступі ЗСУ на Слобожанському напрямі. Добробати з'явилися в Україні ще у березні 2014 року, відтоді країна відзначає 14 березня День добровольця.

У січні 2023 року про набір бійців також оголосив Харківський спецпідрозділ поліції "Схід". У загін готові приймати вмотивованих чоловіків призовного віку, які пройдуть конкурс. "Схід" виконує бойові завдання на Донецькому напрямку та несе службу у Харківській області.