У Харкові та Харківській області сьогодні, 18 січня, може збільшитись тривалість погодинних відключень електроенергії. Про це повідомили у "Харківобленерго".

У компанії розповіли, що це пов'язано з необхідністю проведення відновлювальних робіт в електромережі та вибачилися за тимчасові незручності.

В енергосистемі України залишається значний дефіцит потужності, особливо в ранковий та вечірній піки споживання (приблизно 6:00-11:00 та 17:00-23:00). Всім областям передали ліміти споживання на день. На основі цих обмежень обленерго складають графіки вимкнень. Якщо ліміти перевищені, вводять аварійні відключення світла. Якщо аварійних немає, діють погодинні відключення, їх графік у Харкові та області на цей тиждень - тут.

Енергетична інфраструктура України отримала величезні пошкодження внаслідок масштабних ракетних атак Росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, 5, 16, 29, 31 грудня та 14 січня. Також об'єкти інфраструктури атакували дронами. Харків та область у другій половині дня 14 січня в черговий раз виявилися повністю знеструмлені після російських ракетних ударів, але вже до ранку світло було у всіх будинках міста та області.