На Харківщині різко скоротять кількість комунальних підприємств. Як повідомила “Українському радіо Харків” голова облради Тетяна Єгорова-Луценко, зараз комунальних підприємств у регіоні – близько 180, буде до 100-110. Головна причина скорочення – фінансова. За словами голови облради, багато з комунальних установ фінансово неспроможні, кошти на їхню діяльність виділялися з обласного бюджету.

Перші рішення вже було ухвалено на сесії облради 14 лютого. Деякі комунальні установи, що працювали самостійно, приєднали до інших. Як приклади Єгорова-Луценка навела оркестр "Слобожанський" та кінотеатр "Боммер".

Оркестр приєднали до Харківської філармонії. За словами Єгорової-Луценка, учасники оркестру були проти. Виникла конфліктна ситуація. Але оркестр не мав свого приміщення: музиканти орендували приміщення в ПК поліції, проте договір вже розірвано. Після приєднання до філармонії в оркестру збережеться назва та буде місце для репетицій, повідомила Єгорова-Луценко.

Кінотеатр "Боммер" три роки не мав керівника. Через це його приєднали до Обласного театрально-концертного центру. Наразі, вважає голова облради, керівник центру працюватиме по двох об'єктах.

Реорганізацію комунальних установ Єгорова-Луценка називає мірою непопулярною, але необхідною.