На вихідних КП "Харківські теплові мережі" вшосте перезапустило систему опалення міста. Причина - суботній обстріл і блекаут.

За таких перезапусків тепловики не зливають воду із систем опалення в будинках. Справа в тому, що деяке обладнання теплоенерго у разі вимкнення світла не працює. Коли з'являється електроенергія, це обладнання потрібно перезапустити для нормальної подачі опалення в будинки.

Кожен такий перезапуск супроводжується усуненням дефектів, що виникають після масштабних стрибків напруги. На ранок понеділка, 16 січня, було зафіксовано понад 60 дефектів, що виникли внаслідок гідроударів.

Останній багатогодинний блекаут після ракетної атаки 14 січня допомогли пережити генератори, які встановили у котельнях, реконструйованих за проектом Світового банку. Запаси палива вже відновлено, і вся система автономного живлення перебуває у стані готовності.

Потепління, яке обіцяють синоптики цього тижня, дозволить "Харківським тепловим мережам" оперативніше локалізувати та усунути дефекти.
На вечір понеділка 95% споживачів Харкова вже були з теплом. Але тепловики наголосили, що не всі батареї гарячі. Причина – поступовий набір температури, яка до кінця вчорашнього вечора мала досягти норми.