На Куп'янському напрямку армія РФ намагається наступати, використовуючи штурмові загони, що складаються переважно з ув'язнених. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, російські війська мають намір прорвати оборону ЗСУ, щоб блокувати, а після - захопити Куп'янськ.

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу війська РФ наступали в районі сіл Вільшани і Петропавлівки біля Куп'янська, але були відбиті.

Армія РФ обстрілює Куп'янськ щодня, бойові дії тривають за 8-9 км від міста. У Куп'янському районі оголошено обов'язкову евакуацію.

У Міністерстві оборони України назвали обстановку на Куп'янському фронті складною, але контрольованою. ЗСУ перекинули сюди резерви.

Армія РФ активно вербує ув'язнених до своїх лав. Зокрема, завербовані у в'язницях зеки входили до складу найвідомішої російської ПВК "Вагнер", яка тепер дислокується в Білорусі. Ще в червні в Генштабі ЗСУ заявляли, що до російських військ, які окупують частину Харківської області, надійшло приблизно 500 колишніх ув'язнених.

У Луганській облдержадміністрації повідомили, що в колоніях так званої "ЛНР" почалася примусова підготовка до відправлення ув'язнених на фронт, і списки придатних до служби вже надіслали росіянам. Воювати відправлять майже всіх, крім тяжкохворих і окремих категорій зеків.

За даними агентства Bloomberg, РФ також готується відправити в Україну чеченських бойовиків і ув'язнених, щоб замінити найманців ПВК "Вагнер".