Браконьєр у Харкові завдав збитків на суму майже 240 тис. грн. Про це повідомили в Держагентстві рибного господарства.

7 березня 2024 року близько 22:00 інспектори рибоохорони спільно з поліцейськими на гребному каналі біля вулиці Академіка Павлова в Харкові затримали чоловіка, який на льоду ловив рибу забороненими сітками. Правоохоронці вилучили чотири сітки.

Браконьєр виловив рибу різних видів (шт.):

  • сріблястий карась - 146;
  • судак - 2;
  • йорж - 2.

Загальна вага риби - 46 кг.

Щодо порушника правоохоронці склали протокол за ч.4 ст.85 (грубе порушення правил рибальства). За цією статтею порушнику загрожує штраф від 340 до 680 грн.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група для вирішення питання про відкриття кримінального провадження. За ст. 249 КК України порушнику може загрожувати штраф від 17 000 до 51 000 грн або обмеження волі на строк до трьох років.

У Держагентстві рибного господарства підкреслили, що браконьєрство може негативно позначитися на рибних запасах регіону. Порушники не тільки підривають екосистему водойм, а й створюють нечесну конкуренцію легальному рибному промислу. Тому боротьба з незаконним видобутком риби дає змогу зберігати водні біоресурси для того, щоб ними користувалися добропорядні рибалки.