СБУ перевірить інформацію про паспорт у директора комунального підприємства Харківської облради Сергія Шпаркого. Запит до СБУ надіслала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Про це вона повідомила на сесії облради 14 лютого.

Шпаркий керує комунальним спеціалізованим підприємством із виконання норм екологічної безпеки. Основний вид діяльності КП – поводження з відходами.

За даними Єгорової-Луценка, підприємство здавало звіт в управління комунального майна у листопаді 2022 року. Шпаркий зазначив, що він знаходиться на території України, підприємство не фінансується з обласного бюджету, працівники працюють дистанційно.

Раніше інформація про наявність у Шпаркого паспорта з'явилася в соцмережах. Повідомлялося, що він отримав паспорт РФ у 2018 році та має прописку на тимчасово окупованій території України в Євпаторії.

zub

Шпаркий також є фігурантом гучного корупційного скандалу за участю колишнього голови обласної ради Артура Товмасяна та колишнього заступника голови облради Андрія Малиша. За версією слідства, Шпаркий отримав пропозицію від керівництва облради залишитися на посаді за хабар у розмірі 1,05 млн. грн. "Справу Товмасяна" вже передано до суду.

На сесії обласної ради 14 лютого депутати позбавили повноважень колишнього заступника голови Богдана Мальованого, у якого Державне бюро розслідувань також виявило наявність паспорта РФ.