Сьогодні, 16 лютого, близько 10:30 ранку окупанти вкотре обстріляли Вовчанськ. Як повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов, за попередньою інформацією, обстріл здійснювався ворожою авіацією.

Зафіксовано два ракетні удари. Пошкоджено будівлю одного з підприємств та приватний житловий будинок.

Спочатку з'явилася інформація про одного потерпілого, потім стало відомо, що кількість поранених зросла до 6 людей. Травми отримали чоловіки віком від 35 до 65 років. Постраждалих – фахівці, які проводили ремонтні роботи на лініях зв'язку. Медики надали їм усю необхідну допомогу, лікування постраждалі проходитимуть амбулаторно, тобто їхнім життям нічого не загрожує.

У ранковому зведенні Генштабу повідомлялося ще про два авіаудари РФ в Харківській області. Окупанти обстріляли села Гранів та Уди Золочівської громади. Це прикордонні села.

Вовчанськ після звільнення дуже часто потрапляє під удари російської артилерії, адже до кордону з агресором тут лише кілька кілометрів. У місті дуже тяжка ситуація: через руйнування мосту через Салтівське водосховище Вовчанськ практично відрізаний від цивілізації. Також у місті немає газу: магістраль тут була збудована ще за часів Союзу та йшла з території РФ. Під час вторгнення її було зруйновано. Наразі жителі переважно опалюють приміщення буржуйками.

Жителів Вовчанської громади неодноразово закликали евакуюватися. Для цього потрібно звернутися по телефону гарячих ліній або заповнити відповідну форму. Зателефонувати можна:

  • у єдиний call center: 38(093)17-76-458; 38 (063) 44-06-920;
  • на "гарячу лінію" Червоного хреста: 0 (800) 33-24-02; 38 (073) 24-02-402; 38 (067) 38-32-402.

Також можна звертатися до місцевих органів влади, які передають усі дані до Координаційного гуманітарного центру.