У "Харківгазі" 16 січня відбуваються обшуки. Про це повідомила “Економічна правда” із посиланням на власні джерела.

Національна поліція проводить слідчі дії у двох компаніях, які пов'язують із групою “Регіональна газова компанія” Дмитра Фірташа, - це "Харківгаз" та "Дніпрогаз". Група розподіляла близько 70% газу в Україні.

У “Регіональній газовій компанії” заявили, що чиновники "Нафтогазу" намагалися провести збори акціонерів з метою змінити голов та членів правління "Харківгазу" та "Дніпрогазу". У РГК назвали це спробою рейдерського захоплення. У компанії повідомили, що жодних змін у правлінні АТ "Харківгаз" та АТ "Дніпрогаз" не проводилося.

У червні 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти Фірташа. Наприкінці травня 2022-го за клопотанням ГБР суд передав в управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем із 46-ти. Підставою для такого рішення стала справа, яку веде ГБР щодо стягнення орендної плати з облгазів за право користування газовими мережами. Збитки державі тоді оцінили майже у 1,5 млрд грн.

У вересні 2022 року у правлінні "Нафтогазу" повідомили, що рішення про передачу облгазів в управління НАК було ухвалено, але не реалізовано через опір РГК. Тоді ж НАК "Нафтогаз України" зареєстрував ТОВ "Газорозподільні системи України" (ДРСУ). Це підприємство має займатись розподілом газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи.