Харківська тероборона зробила із покинутих російських машин "УАЗ-оркодав". Про це розповіли у Харківському окремому батальйоні територіальної оборони.

За словами бійців, вони знайшли покинуті автомобілі "УАЗ" росіян у лісах. Машини були не на ходу, на одній не було коліс. З трьох автомобілів у результаті вийшов один. За два тижні трофейний УАЗик уже стояв у строю. Він використовуватиметься для різних потреб підрозділу - і вивозитиме людей, якщо треба, і як бойова одиниця.

"Лісом йде чудово, це ж всюдихід. Був "орком", став "оркодавом", - сміються тероборонівці.

Кмітливість та інженерні здібності наших бійців неодноразово ставали пригоді їм під час війні. Влітку бійці Ізюмського батальйону тероборони з металевих пластин, скотчу, запчастин до "Граду" та старої вантажівки зробили власну реактивну установку. РСЗВ назвали "Партизан", і вона досить успішно працювала по окупантах.

Стрімкий прорив ЗСУ у Харківській області у вересні-жовтні призвів до того, що до рук українських бійців потрапили сотні одиниць російської бронетехніки, оскільки російська армія у неорганізованому відступі залишала своє важке озброєння та склади з запасами. Частина російської техніки була готова до негайного використання, частину потрібно було відремонтувати або розібрати на запчастини. Згідно з відкритими джерелами інформації, якщо порахувати ще й захоплену зброю під час відступу Росії з півночі України, Москва стала найбільшим "постачальником" важкого озброєння для Украни, випередивши навіть США.