Суд ухвалив вирок жителю Дергачів Харківської області, який виправдовував російську агресію, прославляв кадировців і захоплювався РФ. Про це повідомляє Kharkiv Today.

За даними слідства, з 19 березня по 26 квітня чоловік розміщував на своїй сторінці в соцмережі повідомлення, в яких виправдовував військову агресію РФ. Зокрема, він захоплювався кадировцями та прославляв Росію.

Чоловіка визнали винним за статтею 436-2 КК України – "виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників".

Київський районний суд Харкова призначив чоловікові покарання – три роки позбавлення волі без конфіскації майна. Під час слідчих дій підсудний уклав угоду з прокурором про визнання винності, тому суд звільнив її від ув'язнення, замінивши її на один рік випробувального терміну.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше правоохоронці Харківської області викрили агента спецслужб РФ, який у мережі висловлював підтримку збройній агресії РФ, а також кадировцям. Через соцмережі чоловік передавав росіянам координати розташування особового складу ЗСУ та різних об'єктів на території Харкова.