У Харкові обіцяють за півтора місяці відремонтувати будинок, який сильно постраждав від обстрілу. Про це повідомили у прес-службі міськради.

Мер Ігор Терехов напередодні оглянув ремонт одного з найбільш постраждалих будинків на вул. Астрономічній, 35-и. Цей будинок вважається одним із найбільш постраждалих будинків від обстрілів на селищі Жуковського.

"Будівельники запевняють - до 1 жовтня ремонт закінчать повністю, а до 15-го будинок зможе повноцінно увійти в опалювальний сезон", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Харкові співвласникам багатоквартирних будинків місто частково компенсуватиме витрати на ремонт житла. Відповідну програму підтримки ЖК та ОСББ ухвалили 10 серпня на сесії Харківської міськради. Згідно з рішенням сесії, для ЖК та ОСББ знижено частку у співфінансуванні ремонтних робіт.

Тепер співвласники багатоквартирних будинків можуть розраховувати на участь у програмі на умовах співфінансування з міською територіальною громадою, якщо нададуть не менше ніж 1% коштів від загальної вартості ремонтно-відновлювальних робіт. Раніше програма передбачала співфінансування у розмірі 25% на 75%, або 30% на 70%.