Через сильні обстріли частина жителів Липців їздять ночувати до Харкова, пише "Слобідський край".

Начальник Липецької сільської військової адміністрації Олексій Слабченко розповів, що в громаді сильно посилилися обстріли з боку російських військ.

Якщо раніше громаду обстрілювали з мінометів та артилерії, то тепер застосовується більш потужне озброєння - ракети, авіабомби, реактивні системи залпового вогню. Обстріли пошкоджують газопроводи, лінії електропередач. Комунальні служби намагаються оперативно усувати поломки. 

3 січня Липці пережили один із наймасованіших ворожих ударів - за день РФ обстріляла село понад 50 разів. У ніч із 16 на 17 лютого російські війська знову завдали близько 20 ударів по Липецькій громаді.

До повномасштабного вторгнення в Липецькій громаді мешкало близько 13,5 тисяч осіб. Зараз там залишилося лише 12% населення, більшість жителів зосереджено в селі Липці. Слабченко уточнив, що офіційно в громаді зареєстровано 1 826 осіб, із них 36 дітей. У чотирьох населених пунктах ніхто не живе. 

Під час обстрілу частина жителів виїжджає до Харкова, а вдень повертається. Масової евакуації не проводилося, але дітей із п'ятикілометрової прикордонної зони вивезли. Але загалом, незважаючи на небезпеку, частина жителів відмовляється залишати свої будинки.

На заселених територіях розміновано дороги та комунальні землі. Мешканцям привозять гуманітарну допомогу, хліб, у громаді навіть працюють магазини та аптека.