За останній місяць ще 10 тисяч мешканців Харківської області змушені були залишити свої будинки. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

У Харківській області в управліннях соціального захисту населення на обліку перебуває 461,2 тисяч переселенців (378,3 тисяч сімей).

Заступник начальника Харківської ОВ Віта Ковальська розповіла, що ще місяць тому, у середині січня, налічувалося 452 тисячі переселенців. З того часу їхня кількість зросла майже на 10 тисяч. Чиновниця повідомила, що через постійні обстріли деяких населених пунктів області кількість переселенців і надалі може зростати.

thumb-news-Document-900x600-77f6

Нині, зокрема, люди виїжджають із Куп'янського району. У самому Куп'янську, за даними харківського губернатора Олега Синегубова, залишилося менше 10% мешканців, у Дворічній – 20%. Деякі села практично стерті з лиця землі. У Гряниківці, яка тривалий час зазнає атак з боку військ РФ, із 600 жителів залишилося не більше 10.

Також Харківщина приймає людей, які виїжджають з інших областей, де йдуть бойові дії, – Донецькою та Луганською.

У Харкові переселенців розміщують у студентських гуртожитках. Там уже мешкає 2,5 тис. осіб.

Наприкінці минулого року переселенцями вважалося близько 800 тисяч жителів Харківської області. Половина з них переїхала до інших регіонів.