Через ризик обстрілів "Салтівський м'ясокомбінат" у 2022 році запустив виробництво у Богодухові Харківської області. Про це в інтерв'ю виданню "Думка" розповіла директор підприємства Ольга Махотка.

За її словами, через активні бойові дії організувати постійне виробництво на підприємстві у Харкові було неможливо. Крім того, після вторгнення РФ в один із виробничих майданчиків Салтівського м'ясокомбінату влучила ракета. Там знаходилися склади та цех. Збитки становили понад 20 мільйонів гривень.

Засновник SMK Group Денис Парамонов вирішив перевезти вціліле обладнання на Богодухівський м'ясокомбінат, який разом із Київським входить до трійки підприємств SMK Group, а також перевести туди на роботу людей.

"Організували повне виробництво у Богодухові. Поки що намагаємося вийти на обсяги двох виробничих майданчиків. Виробниче обладнання дуже дороге і дуже велике, важке. Його в "Газельку" не завантажиш. Потрібно знайти спеціальний транспортний засіб, крани. Це складний процес. Але і з цим впоралися", - розповіла Махотка.

Як зазначила директор м'ясокомбінату, поки що на довоєнні обсяги виробництва підприємство ще не повернулося, але для Богодухівського майданчика це рекорд. Після об'єднання двох виробничих майданчиків у Богодухові працює 1380 осіб, у тому числі переселенці.

Також після вторгнення підприємство відновило виробництво хліба, хоч були величезні проблеми з реалізацією, адже у перші дні війни магазини майже не працювали, а люди панікували.

"Доходило до того, що наймали машину, відчиняли двері і починали роздавати і продавати прямо там. Якісь вироби прямо через ворота комбінату віддавали. Вишикувалася черга з мешканців прилеглих районів. Це була велика проблема – врятувати готові продукти та сировину. Організовували точково: треба доопрацювати сировину – вивели потрібну кількість людей. Електрику вимкнули – одягли ліхтарики та доопрацювали. Інакше виходило б, що люди не можуть купити продукти, а у нас на складах ті просто пропадають", - розповіла директор "СМК".

Крім того, з початку війни Салтівський комбінат не лише продавав продукцію, а й передавав її волонтерам.