Військові вручили Ігорю Терехову відзнаку "За оборону Харкова". Його вручили від командування та особового складу 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Також меру передали від 92-ї бригади пам'ятні подарунки. Заступник командира 92-го ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка Віталій Онацький подякував Ігорю Терехову за підтримку та співпрацю.

"Йдемо на кордони з Харківською областю та продовжимо йти далі. Все у нас виходить і вийде однозначно", - зазначив замкомандира.

Міський голова подякував 92-й бригаді, яка відстояла Харків і продовжує захищати Україну від ворога.

"Ми знаємо, що всі ваші хлопці, командування робили для міста і продовжуєте робити, щоб відстояти нашу Україну. Ми обов'язково переможемо! Все, що залежить від нас, робитимемо", - наголосив мер Харкова.

Під час лютневого вторгнення РФ в Україну 92-а ОМБр брала участь в обороні Харкова на Чугуївському напрямі. 8 вересня президент Володимир Зеленський відзначив заслуги бригади при контрнаступі на Харківщині в районі Балаклії, а вже 10 вересня в результаті успішного штурму воїни 92-го ОМБр підняли прапор України над міськрадою звільненого Куп'янська.

Багато харків'ян отримали нагороди з початку війни, у серпні відразу 22 харків'ян нагородив президент. Це були нагороди за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність та самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне виконання професійного обов'язку. Нагороди здобули харківські волонтери, кореспонденти, комунальники та викладачі.