Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підписав розпорядження "Про початок опалювального періоду". Розпорядження оприлюднено 14 жовтня на сайті ХОВА.

"Рекомендується органам місцевого самоврядування ухвалити рішення про початок опалювального періоду 2022/23 року з урахуванням кліматичних умов, але не пізніше, ніж протягом трьох діб з моменту, коли середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8°C і нижче", - йдеться у текст розпорядження.

Тобто точної дати старту включення опалення у будинках мешканців Харківської області поки немає, але відомо, що насамперед опалення включатимуть у закладах охорони здоров'я та системи соціального захисту населення, де постійно перебувають люди. Йдеться про внутрішньо переміщених осіб, яких в області розміщують у гуртожитках, дитсадках тощо.

Що стосується Харкова, то, за словами Ігоря Терехова, хоча вже зрозуміло, що місто має пройти найскладніший опалювальний сезон в історії, він стартує, як і в мирні часи – 15 жовтня. Деякі харків'яни, зокрема, на Салтівці та Павловому Полі вже кажуть, що у їхніх батареях починає "булькати". Але, як зазначив мер, з огляду на необхідність економії якщо погода буде теплою, то підключення опалення можуть відкласти на кілька днів.

У Харкові, на жаль, є близько 500 будинків, куди теплоносій не подаватимуть. Це, здебільшого, житлові будинки Північної Салтівки, які найбільше постраждали від обстрілів. А ось тарифи на тепло та гарячу воду цієї зими не підвищуватимуть, сказали в мерії. Вони залишаться такими, якими вони були до 24 лютого 2022 року. Це рішення стосується всіх категорій споживачів.