У Куп'янському районі виявлено три трупи мирних громадян, убитих військами РФ. Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, тіла вбитих було знайдено 13 жовтня у смт Куп'янськ-Вузловий.

Один із загиблих – 35-річний місцевий житель. Його поховав знайомий біля приватного будинку. Чоловік розповів правоохоронцям, що 21 вересня російський військовий вистрілив у голову жителю селища, яке допомагало українській армії та повідомляло місця дислокації окупантів.

Тоді ж на узбіччі дороги правоохоронці виявили ще два трупи — скелетоване тіло чоловіка зі слідами осколкового поранення кісток черепа та жінки з травматичною ампутацією обох ніг та раною голови. За попередньою версією загиблі потрапили під мінометний обстріл російських військових. Особи загиблих встановлюються.

Продовжується досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі чи довічне ув'язнення.

Військові РФ відзначились злочинами у всіх районах Харківщини. Одне з наймасовіших поховань убитих мирних громадян було виявлено в Ізюмі. З могил було вилучено 436 тел. З них 415 – тіла мирних громадян, зокрема п'ятеро дітей.