Популярна мережа швидкого харчування McDonald's до Харкова поки не повернеться. Про це на зустрічі з молоддю повідомив мер Харкова Ігор Терехов. За його словами, це пов'язано з протоколами роботи компанії.

Ресторани McDonald's у Харкові не працюють від початку війни. У квітні 2022 року один із ресторанів мережі McDonald's був пошкоджений обстрілами.

Крім Харкова, сьогодні McDonald's не працюють і в інших прифронтових містах - Миколаєві, Запоріжжі, Херсоні (не рахуючи окупованих територій). В інших містах України ресторани закриваються під час повітряної тривоги.

Згодом, каже Терехов, McDonald's у Харкові відновить роботу.

Мер нагадав, що в Харкові працюють ресторани KFC - мережі, яка за оборотами поступається лише McDonald's. Після початку війни перші ресторани KFC у Харкові відкрилися на площі Захисників України та на Полтавському Шляху, недалеко від метро "Холодна гора", у листопаді минулого року. У березні 2023-го відновив роботу ресторан KFC біля станції метро "Університет". Мер також зізнався, що його мрія - відкриття в Харкові закладу мережі Starbucks.

Starbucks - американська компанія з продажу кави та однойменна мережа кав'ярень. Заснована в Сіетлі 1971 року. Логотип компанії - стилізоване зображення сирени, міфічної напівжінки-напівриби, здатної своїм голосом заманювати моряків.